Verhalen

Verhalen schrijven

het ontstaan

Vivioen

Het innerlijk laten spreken, is voor mij belangrijk. En ik hou erg van taal, van taal waardoor mijn gevoel geraakt wordt. Grappige, eigen taal. Een persoonlijke taal, een authenticiteit herken je, die resoneert met je eigen authenticiteit. Je vind het mooi of niet mooi, het spreekt je aan of niet. Er gebeurt in ieder geval iets, er is geen middenweg.

"Vivioen en het Rijk van Binnen" kwam boven borrelen aan mijn bureau. Ik legde mijn hoofd op tafel, keek naar het gele tapijt eronder. Dit werd de woestijn waarin het kleine paard Vivioen verscheen. In de paar jaar hieropvolgend mediteerde ik, maakte daarna een tekening met kleurpotlood waarin ik mezelf helemaal vrij liet, schoof door naar de computer en schreef het verhaal dat bij de tekening hoorde. Het was me gelukt de kritische stemmen in mijn hoofd tot bedaren te brengen en mijn eigen manier van schrijven en tekenen te laten stromen.

Ik leerde mijn intuïtie te vertrouwen en open te staan voor wat er tevoorschijn kwam.

Je kunt het boek lezen als een avontuur, een moment, een metafoor, een innerlijke reis, hoe je maar wilt. Lichtheid en hardop lezen is aanbevolen. Luisteren naar de bijgeleverde CD kan hiertoe inspireren.

Tekeningen/Verhalen "Vivioen en het Rijk van Binnen"

 

Droomwaar Leven Stilgezet
Audio Audio Audio
Na de regen Opgaan Nu

 

Audio

Bij "Vivioen en het Rijk van Binnen" zit een CD, waarin ik 24 verhalen uit het boek vertel.
De verhalen worden begeleid door Michiel Strategier, pianist en pianostemmer. De lichte en improviserende wijze van zijn pianospel vind ik mooi passen bij mijn verhalen.

De piano is door Michiel gestemd in de nieuwe "Kosmische Stemming" die bedacht en uitgewerkt is door drs. ing. Jacques Groenen.
Uitgangspunt van deze nieuwe stemming is A=432 Hertz. Alle tonen in deze stemming zijn opgebouwd volgens het zogenaamde "Kristal" Spiraal (waarbij wortel 2 kenmerkend is) waardoor de noten andere frequenties hebben.
Onze huidige stemming in A=440 Hertz die is ingevoerd in 1945 heeft wortel 5 als kenmerkend getal.
De nieuwe stemming neemt het menselijke celdelingsproces (1-2-4-8-16-32, etc) als uitgangspunt voor de octaven. Niet alleen de frequenties van de schepping zijn erin terug te vinden, ook allerlei getallen in de kosmos en uit oude culturen komen er in terug. Het staat in relatie met onze hersengolven en heeft zodoende veel therapeutische waarde, mede omdat er afstemming is met de veel hogere frequenties van kleuren.

De CD in het boek "Vivioen en het Rijk van Binnen" is de wereldpremière van deze nieuwe stemming.

Voor meer gedetailleerde informatie zie de websites van Jacques Groenen www.fun-da-mental.nl en www.stratch.nl.

De CD is opgenomen door de Riverstudio in Alkmaar.

Op deze website zijn de volgende verhalen te beluisteren:

Stilgezet:
Leven:
Droomwaar:

Het boek te koop

"Vivioen en het Rijk van Binnen" is een prachtige kleurrijke uitgave gemaakt door drukkerij Kwak & Van Daalen & Ronday in Zaandam.

Het boek is 21,5cm x 21,5cm, heeft een uitvouwbare kaft waarin zich de CD bevindt, en biedt 130 pagina's lees- en kijkplezier.

"Vivioen en het Rijk van Binnen" is te verkrijgen via het bestelformulier, mijn e-mailadres: of via Uitgeverij Pijama.

De prijs is € 31,50 exclusief verzendkosten

Huilen in de H.

Hoezo huilen in de H.

Ik gunde mijzelf een kopje koffie in de HEMA. Even zitten, kopje koffie, en kijken. Ontroerd raken door de mensen, door wat je ziet. Het tijdstip waarop je komt is belangrijk. De baby's en peuters met mama's en oma's om een uur of 11. Tussen de middag vaders die hun kinderen mee uit lunchen nemen. En in de middag verzamelen de ouderen zich hier en wisselen nieuwtjes uit. Ik kijk, geniet, en soms schrijf ik iets op. Korte observaties. Het is de bedoeling dat "Huilen in de H." in boekvorm verschijnt.

Verhalen vertellen

Verhalen vertellen is zo oud als de mensheid. Vertellen is als magie, het verhaal komt tot leven tussen de spreker en de luisteraar, en voor iedereen is het een ander, eigen verhaal. De personages van een verhaal vertrouwen je hun geheimen en gevoelswereld toe, je wordt meegenomen in een andere wereld terwijl je luistert en je openstelt voor de geuren, kleuren die je toewaaien.

Sinds jaren vertel ik in mijn verhalenprogramma "Wat ik zeggen wou" verhalen van Anton Tjechov. Het is een bonte Russische schildering van menselijkheid, uitbundigheid en melancholie.

Voorts vertel ik verhalen of gedichten op aanvraag (zie ook bij acteurswerkzaamheden).

Verhalen in opdracht

Mijn verhalen ontstaan intuïtief, nadat ik eerst mijn denken tot rust heb gebracht en in balans ben. Zo ontstaat er ruimte voor creaties in het moment, geen vooropgezette verhaaltjes.

Ook gebeurt het dat ik een vraag krijg iets voor een persoon te schrijven. Het varieert dan per vraag wat voor informatie ik nodig heb. Ik focus me op de gegevens en laat ze weer los. Je kunt het zien alsof er even licht op schijnt, en daarna geef ik me over aan wat er verteld wil worden. De vraag kan gaan om helende verhalen, of een verhaal puur als cadeau.

 

Bericht bij wijziging van deze pagina?

it's private by ChangeDetection